Sol·licitud del Comitè d’Empresa, davant la situació excepcional, per l’epidèmia del Coronavirus

El Comitè d’Empresa, de forma unànime ha sol·licitat a la Direcció de l’Hospital Clínic:

 • Informació diària i actualitzada dels canvis i notificacions que es vagin produint en l’àmbit organitzatiu i assistencial.

La resposta de la Dra. Varela (DpP) ha estat immediata, proposant que a partir de dilluns, diàriament, després de les reunions del Comitè de Direcció per la gestió del Coronavirus, ens informarà, establint una comunicació continua amb el Comitè d’Empresa. Respecte a les mesures organitzatives, la Direcció de l’Hospital ha comunicat als comandaments la necessitat que cada servei elabori un pla de contingència amb l’objectiu de garantir el màxim possible la continuïtat del servei assistencial i preservar la salut dels professionals. Així mateix com les recomanacions dels diferents Organismes.

 • Informació del núm. de personal en aïllament preventiu i dels casos positius.

Aquestes dades seran tractades a través del servei de prevenció de riscos laborals, amb el Comitè de Seguretat i Salut.

 • Conèixer les mesures de conciliació familiar que des de la Direcció es prendran davant el tancament de les escoles.

En aquest sentit, la resposta de la Dra. Varela, és fomentar el teletreball en aquelles tasques compatibles amb el treball a distància. En aquells serveis en els quals no sigui possible, es recomana adoptar mesures que preservin els equips professionals mitjançant la creació de grups de treball estancs i no coincidents. Sense oblidar que l’objectiu principal és donar resposta a les necessitats de l’Hospital, limitar la propagació del virus en la societat i entre els nostres professionals, i en la mesura de les possibilitats, facilitar la conciliació en aquests moments.

El Comitè d’Empresa es posa a la disposició de l’hospital per a tot allò en el que puguem col·laborar o per al que sigui necessari.

 

Gracias

2 pensaments sobre “Sol·licitud del Comitè d’Empresa, davant la situació excepcional, per l’epidèmia del Coronavirus

 1. Buenas tardes, soy auxiliar sanitario del turno de mañana. Las medidas preventivas que propongo y que a mi parecer son necesarias para intentar minimizar riesgos.
  Suspender toda actividad asistencial que no comporte integridad vital para el paciente, es decir reprogramar todo lo que se pueda. Bajar actividad hospitalaria.
  Establecer o sectorizar es decir marcar y delimitar todo traslado de pacientes con posible coronavirus, desinfección de la misma zona de paso, para ello se podría delimitar pasillos con cinta adhesiva.
  Desinfección con material viricida del material antes y después de su uso para todo paciente ingresado en el hospital, sillas camillas.
  Reducir movilizaciones de todas las salas, aquellas que tengamos que asumir del pool central de auxiliares sanitarios, considero que somos en estos momentos un vector de transmisión y sería una forma de evitar contagios.
  Cambio de uniforme una vez durante la jornada laboral.
  Aumento de limpieza de zonas comunes hospitalarias, hall de entrada, sala espera urgencias…
  Limitar entrada comedor laboral.
  Un saludo

  M'agrada

  1. Gracias Rafael Guillem por aportar medidas preventivas, es necesario la implicación de todos para gestionar esta excepcional situación. Enviamos tu comentario al Comité de Empresa, gracias por tu colaboración

   M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s